آبیاری اتوماتیک
سیستم آبیاری خودکار یا اتوماتیک به سیستم آبیاری با حداقل مداخله دستی و نظارت گفته می شود. تقریبا هر سیستم آبیاری (قطره ای، بارانی و سطحی) را می توان به کمک تایمر، سنسور یا رایانه و سایر وسایل، اتوماتیک کرد. این فرآیند، آبیاری را کارآمدتر می کند و کارگران می توانند روی سایر کارهای مهم کشاورزی متمرکز شوند. این سیستم در طراحی خود ممکن است بسیار پیچیده باشد و برای برنامه ریزی و اجرای آن به کارشناس و متخصص نیاز داشته باشد.
مزایای سیستم آبیاری اتوماتیک
- افزایش فراوانی و بهینه سازی آبیاری
- استفاده از منابع مختلف آب و افزایش راندمان مصرف آب و کود
- سیستم را می توان در شب اجرا کرد تا از دست دادن آب ناشی از تبخیر به حداقل برسد.
- فرآیند آبیاری دقیقا در صورت لزوم شروع و متوقف می شود بنابراین مصرف انرژی را بهینه می کند.
معایب سیستم آبیاری اتوماتیک
- این سیستم ها بسیار گران هستند.
- سازگاری آن ها با سیستم های در مقیاس بزرگ بسیار پیچیده است.
- بیشتر سیستم های آبیاری خودکار به برق نیاز دارند.
کارکرد سیستم های آبیاری اتوماتیک در مقیاس مختلف
اتوماسیون سیستم آبیاری اثرات مثبت فراوانی دارد. نصب و توزیع آب در مزارع یا باغ هایی در مقیاس کوچک آسان تر است و نیازی به کنترل دائمی توسط یک اپراتور نیست.
راه حل های مختلفی برای طراحی سیستم های آبیاری خودکار وجود دارد. سیستم های مدرن که در مقیاس بزرگ پیاده سازی می شوند قابلیت مدیریت مناطق بزرگ توسط یک اپراتور را دارا هستند.
سیستم های آبیاری قطره ای یا زیر سطحی به پمپ ها و برخی اجزا با فناوری بالا نیاز دارند و در صورت استفاده برای سطوح بزرگ به اپراتورهای ماهر نیز نیاز است. راه های بسیار پیشرفته نیز مانند استفاده از ماهواره ها برای اندازه گیری خودکار آب مورد نیاز هر محصول و بهینه سازی سیستم آبیاری وجود دارد.
اتوماسیون آبیاری گاهی اوقات نیز با لوازم ساده و مکانیکی قابل انجام است: استفاده از گلدان های سفالی یا شبکه های آبیاری کپسول متخلخل یا آبیاری با بطری (آبیاری دستی) از جمله موارد ساده و قابل استفاده برای مقیاس های کوچک می باشد.
دلیل محبوبیت سیستم آبیاری اتوماتیک
تقریبا هر سیستم آبیاری قابل اتوماتیک کردن است که مسئله ای مهم و قابل توجه در سرتاسر جهان می باشد. دلیل محبوبیت آبیاری اتوماتیک صرفه جویی در وقت و مصرف آب می باشد. علاوه بر این، طراحی های پیشرفته امکان آبیاری بسیار کارآمدی را فراهم می آورند و حجم آب را به دقت اندازه گیری می کنند. پس از بهینه سازی سیستم، کارگران نیازی به نگرانی در مورد روند آبیاری ندارند و می توانند بر روی کارهای مهم تری تمرکز کنند.
سیستم های کنترل آبیاری مبتنی بر رایانه
یک سیستم آبیاری مبتنی بر رایانه ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار می باشد. این سیستم های اتوماتیک به عنوان سرپرست با هدف مدیریت آبیاری و نگه داری عمل می کنند. بطور کلی این سیستم های رایانه ای برای مدیریت سیستم های آبیاری مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال سیستم های آبیاری قطره ای به دو دسته تقسیم می شوند: سیستم های تعاملی و سیستم های کاملا اتوماتیک.
در مقاله ای که ارائه شد مفاهیم پایه مزایا و معایب سیستم های آبیاری اتوماتیک را بیان نمودیم. استفاده از سیستم آبیاری اتوماتیک امروزه بهترین روش برای آبیاری مناطق مورد نظر شما عزیزان می باشد. شرکت میراب سازه توانمند در طراحی و اجرای سیستم های آبیاری به بهترین شکل می باشد. با مشاهده سایت و محصولات می توانید انواع لوازم و محصولات آبیاری از جمله آبیاری قطره ای، آبیاری بارانی، آبیاری اتوماتیک و...را تهیه فرمایید.