به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، تیم تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه ارومیه موفق شدند برای نخستین بار در دنیا به فرمولاسیون جدید و کاملا ایرانی سوپرجاذب های پلیمری دست یابند که مورد توجه محافل علمی جهان قرار گرفته است.

پرفسور پیمان نجفی و محمد بهروزی دانشجوی دکترای شیمی دانشگاه ارومیه، در قالب پایان نامه دکترای این دانشجو موفق شدند فرمولاسیون جدیدی از سوپرجاذب ها با منشاء بیوپلیمرهای طبیعی ارائه کنند که پیش بینی می شود با این موفقیت، تحول چشمگیری در صنعت پلیمرکشور و ساخت سوپرجاذب های پلیمری در دنیا به وجود آید. 

پرفسور نجفی استاد دانشگاه ارومیه، استفاده از بیوپلیمرهای طبیعی با منشا گیاهی و بومی ایران، و سرعت بسیاربالا در فرآیند سنتز را از ویژگیهای فرمولاسیون جدید سوپرجاذب ها عنوان کرد و گفت: این سوپرجاذب ها قادرند در یک ساعت اولیه تا 300 برابر و در 24 ساعت اولیه تا 800 برابر وزن خود آب و محلولهای آبی جذب کنند که عملکرد بی نظیری است. 

بهروزی دانشجوی دکترای شیمی دانشگاه ارومیه نیز استفاده از این سوپرجاذب ها در کشاورزی برای کاهش دفعات آبیاری و صرفه جویی در مصرف آب را از مخمترین کاربردهای این سوپرجاذب نام برد.

غیر سمی و زیست سازگار بودن به همراه ارزان بودن از دیگر ویژگیهای فرمولاسیون جدید سوپرجاذب صد در صد ایرانی است.

مقاله علمی پژوهشگران دانشکده شیمی دانشگاه ارومیه به تازگی در مجله کربوهیدرات پلیمرز کشور انگلیس، ویژه مقالات با کیفیت درجه یک علوم در دنیا به چاپ رسیده است.

منبع :خبرگزاری صدا و سیما

 

استفاده از روشهای نوین آبیاری فضای سبز دربرخی از مناطق شهرقم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *