ایستگاه فیلتراسیون آبیاری

ایستگاه فیلتراسیون آبیاری به یک دستگاه و یا مجموعه ای از دستگاه ها گفته می شود که وظیفه تصفیه آب فضای خاصی را بر عهده دارند. در ایستگاه فیلتراسیون ذرات معلق و بزرگ از آب جدا شده و آب تصفیه شده درون سیستم آبیاری هدایت می شود. سیستم فیلتراسیون همچنین مواد اضافی و جلبک های موجود در آب را جدا سازی می کند و از ورود آن ها به درون آب جلوگیری به عمل می آورد.

نمایش 1–12 از 25 نتیجه

ایستگاه های فیلتراسیون دارای انواع مختلفی می باشند که با توجه به نیاز زمین شما، انتخاب می شوند. در سیستم فیلتراسیون، فیلتر های مختلفی به کار می روند که هرکدام عملکرد خاص خود را دارند. در ادامه به تعریف انواع مختلف فیلتر های آبیاری و نحوه عملکرد آن ها می پردازیم.

آبیاری قطره ای

انواع فیلتر آبیاری

فیلتر های آبیاری انواع مختلفی دارند که برای فیلتراسیون ذرات معلق در آب، مواد معدنی، جلبک ها و…به کار می روند. فیلتر های مورد استفاده در سیستم فیلتراسیون آبیاری شامل موارد زیر است:

  • فیلتر شنی
  • فیلتر هیدروسیکلون
  • فیلتر دیسکی
  • فیلتر توری

فیلتر شنی

فیلتر شنی دستگاهی است که ذرات معلق در آب نظیر گل، رنگ، مواد آلی، ذرات حاصل از خوردگی و…را از آب حذف می کند. دستگاه فیلتر شنی به صورت استوانه تحت فشار طراحی می شود که درون استوانه ها با شن، سیلیس یا آنتراسیت پر می شود. لایه های شنی موجود در دستگاه فیلتر شنی از بزرگ به کوچک تقسیم می شوند که آب با عبور از آن ها عاری از مواد معلق خواهد شد. فیلتر شنی جهت تصفیه آب های سطحی( رودخانه ها یا چاه ها)، آب استخر، حذف رنگ ها، فیلتراسیون نهایی فاضلاب های صنعتی و انسانی و…مورد استفاده قرار می گیرد.

آبیاری قطره ای

فیلتر هیدروسیکلون

این فیلتر برای جداسازی ذرات جامد ساینده از آب می باشد. دستگاه هیدرو سیلکون به منظور جداسازی و حذف ذرات ماسه از جریان ورودی به شبکه های توزیع سیستم آبیاری به کار می رود. مواد دانه ای از قبیل ذرات ماسه ای در آب، موجب فرسایش پمپ ها، سیستم های لوله کشی و نازل های سیستم های آبیاری قطره ای می گردد. اساس کار دستگاه هیدروسیلکون بر مبنای نیروی گریز از مرکز است. زمانیکه آب به داخل دستگاه پمپاژ می شود؛ از قسمت جانبی وارد شده و به دلیل اختلاف چگالی موجود بین ذرات و آب، آب تمیز در اثر چرخش از قسمت بالایی خارج می شود و ذرات و دانه ها از قسمت زیرین خارج می شوند. موارد استفاده از هیدروسیلکون در تصفیه آب چاه کشاورزی، کارخانجات شن و ماسه، کارخانجات کاشی و سرامیک و… می باشد.

آبیاری قطره ای

فیلتر دیسکی

فیلتر دیسکی یکی از بهترین و با کیفیت ترین فیلتر ها می باشد که از واشر های پهن و حلقه مانند که بر روی یکدیگر به صورت فشرده قرار دارند، ساخته شده است. دیسک های هم رنگ دارای روزنه های هم اندازه می باشند که ذرات خیلی ریز مابین برجستگی ها و تو رفتگی های روی دسیک گیر می کنند. فیلتر دیسکی برای جداسازی شن های بسیار ریز به کار می رود.

آبیاری قطره ای

فیلتر توری

فیلتر توری یکی از انواع فیلتر های سطحی است که ذرات ریز معلق در آب را جدا می کند. ذرات با اندازه بسیار ریز که از سیستم فیلتراسیون شنی عبور داده می شوند، در داخل فیلتر توری تصفیه خواهند شد. این فیلتر ها کارآیی لازم جهت جداسازی مواد آلی بزرگ را ندارند و در مناطقی توصیه می شوند که ذراتی نظیر شن، گل و لای و سیلت در آب وجود داشته باشد. قطعات بزرگ مواد آلی نظیر جلبک ها به سرعت باعث گرفتگی و مسدود شدن شبکه توری خواهد شد.

آبیاری قطره ای

سیستم های کنترل فیلتراسیون آبیاری

سیستم های کنترل فیلتراسیون آبیاری به سه  دسته ی تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی تقسیم می شوند.

سیستم کنترل فیلتراسیون دستی: در این نوع از سیستم ها ی فیلتراسیون آبیاری تحت فشار، عملیات بکواش( شست و شوی فیلتر ها) که با توجه به میزان املاح موجود در آب صورت می گیرد، می تواند تا دو مرتبه در روز انجام شود که بوسیله شیر های دستی موجود در سیستم و نیرو های انسانی انجام می شود.

سیستم کنترل فیلتراسیون نیمه اتوماتیک: در این نوع از سیستم ها عملیات بکواش با توجه به املاح موجود در آب در دفعات متعددی صورت می گیرد( گاها دو بار در روز). طرز کار آن بوسیله شیر های کوچک موجود در تابلو کنترل سیستم و اپراتور انسانی بصورت بسیار ساده و راحت می باشد.

سیستم کنترل فیلتراسیون تمام اتوماتیک: در این سیستم فیلتراسیون نیز که عملیات بکواش با توجه به املاح آب انجام می شود؛ عملیات بکواش بوسیله تابلو کنترل سیستم و بصورت کاملا اتوماتیک در زمان افت فشار و بدون نیاز به دخالت اپراتور، انجام می شود .

آبیاری قطره ای