آبیاری با لوله بارانی سیستم آبیاریست که چند سالی هست جایگزین برخی از سیستم های قدیمی آبیاری بارانی شده است.
لوله های بارانی با فشار 8/0بار کار میکند و با فاصله منظم و موازی در کنار یکدیگرنصب شده و با استفاده از سوراخ هایی که بر سطح لوله و در سرتاسر آن قرار دارد زمین را آبیاری میکنند.
مزیت
- بعد از برداشت محصول میتوانید لوله هارا از سطح زمین جمع آوری کرده و زمین کشاورزی را برای کاشت محصول بعدی آماده کنید(خاک ورزی) . اگر محصول بر روی زمین اجاره ای کاشته شده و از لوله های بارانی برای آبیاری آن استفاده کرده اید میتوانید بعداز برداشت به راحتی آن را جمع آوری کرده و به زمین دیگری منتقل کنید.
- لوله های بارانی از هر طرف حدود 5متر پاشش آب دارند.
- برای بهترین راندمان آبیاری فاصیه بین هر لوله را 5الی 7 متر در نظر بگیرید.
- طول قطعه ای که به آبیاری نیاز دارد نشان دهنده قطر مناسب لوله بارانی انتخاب شده برای این کار است. برای مثال اگرطول قطعه آبیاری حدودا 40 متر باشد لوله بارانی 1 اینچ انتخاب مناسبی است ولی اگر ابعاد زمین به 100 متر رسید لوله بارانی 2 اینچ انتخاب بهتریست.
محاسبه مقدار مناسب لوله بارانی برای انواع ابعاد زمین
طول لوله = مساحت زمین/5
اگر یک هکتار یا 10000متر مربع مساحت زمین است آن را بر 5 تقسیم کرده و به عدد 2000متر ویا 20 رول 100متری از لوله های بارانی میرسیم که این مقدار لوله بارانی مناسب این متراژ زمین است.
محصولاتی که میتوان با این روش آبیاری آنهارا سیراب کرد شامل : پیاز ، زعفران ، سیر ، چغندر قند ، کلم سفید ، کلم برکلی ، لوبیا چیتی ، لوبیا سبز و قرمز ، سیب زمینی ، هویج ، کشت دوم شالی ، تمام سبزیجات و فضاهای سبز هستند.
این روش برای تمام محصولاتی که به روش آبیاری بارانی می توانند آبیاری شوند و نیاز آبی گیاه را تامین کنند مناسب است.
نکته مهم
برای گیاهانی مثل گندم و یونجه که رشد طولی زیادی در دوره رشد خود دارند بهتر است لوله های بارانی را در ارتفاع بالاتری قرار دهید.